Magento 2: Release 2.4

Af | 28.08.2020|Tags: Magento 2|

Omfang:

98 nye funktioner
68 fejlrettelser
50 sikkerhedsændringer
7 test-cykler
12 pakker og udvidelser

98 nye funktioner
68 fejlrettelser
50 sikkerhedsændringer
7 test-cykler
12 pakker og udvidelser

De vigtigste punkter i releasen

Performanceforbedringer

Magento 2.4 er hastighedsmæssigt blevet endnu bedre end de tidligere versioner. Det er alt fra database-forespørgsler, databehandling og cache til mere mondæne funktioner såsom mulighed for Lazy-load på billeder i shoppen. Alt i alt godt at se, at Magento fortsat arbejder på hastighedsforbedringer, så Magento 2 forbliver en af de hurtigste shops.

Sikkerhedsopdateringer

Releasen kommer med en række nye sikkerhedsfeatures. Den vigtigste set med administrators øjne er 2-trins bekræftelse, når du skal logge ind i administrationen. Udover at du skal logge ind med dit password, så skal du generere en ekstra kode fra en 2F-authentication-app som f.eks. Google Authenticator, Authy, Duo, eller U2F keys. Det er naturligvis en god sikkerhedsfeature, som vi anbefaler at du har aktiv, men den kan heldigvis slås fra, hvis du synes det bliver for omstændeligt.

Derudover er der en lang række af meget tekniske sikkerhedsopdateringer, der holder hackere og IT-kriminelle ude, så du kan sove trygt om natten.

Platformopdateringer

2.4 indeholder endvidere en imponerende række af platformopdateringer, så Magento 2 nu understøtter de allerseneste kodesprog, database-versioner mv. Det betyder groft sagt, at shoppens maskineri bliver endnu hurtigere og mere fejlfrit kørende, så du får også her flere performanceforbedringer og mulighed for flere nye features i din shop. For dem, der interesserer sig lidt for det, er der denne forkortede liste af nyheder:

  • Support af PHP 7.4, PHPUnit 9.x
  • Support til MariaDB 10.4
  • Support af Elasticsearch 7.x og MySQL 8.0

Infrastrukturopdateringer

Magento har valgt at lave nogle ændringer til infrastrukturen, dvs. hvad der er en del af core-koden og hvad der ikke længere er. Det er typisk ikke meget relevant for danske webshopejere på nær en opdatering til Paypals kode. Vi nævner de største ændringer her:

  • Fjernet integrationen af ​​betalingsmetoderne Authorize.Net, eWay, CyberSource og Worldpay.
  • Opgraderet PayPal Javascript SDK

Bug-fixes

Der er et hav af bug-fixes, som det ikke giver mening at gå ind i særskilt. Har du haft en fejl i en tidligere version, som vi ikke kunne løse, fordi det var en fejl i Magentod core-kode, så er det muligt, at der nu er en løsning på problemet. Hele listen samt de øvrige detaljer fra releasen kan ses hos Magento.com

Hvornår forventes opdateringen implementeret for kunder i Radarsofthouse?

RadarSofthouse afventer diverse rettelser til releasen fra Magentos side. Dernæst skal releasen testes grundigt igennem og evt. korrigeres på den enkelte løsning, så den ikke forårsager fejl. Det kan være et ret stort arbejde med stor en release, der indeholder så mange opdateringer. Så snart det er ansvarligt at implementere Magento 2.4, informeres hver kunde om dette individuelt.

Relaterede indlæg