Shopify

Shopify – et alternativ til andre shopping-platforme

Shopify har efterhånden været på markedet i 16 år, men er specielt i de senere år blevet en af de mest populære shopping-platforme. Populariteten skyldes især Shopifys hurtige onboarding og simple, brugervenlige administration, der er intuitiv og derfor let at lære, så du som ny shop-ejer hurtigt kan komme i markedet med dine produkter.
Herunder kigger vi nærmere på fordelene og ulemperne ved Shopify, sammenligner Shopify med alternativerne, og hjælper dig med at afklare om Shopify er det rigtige valg for din forretning.

One size fits all

Shopify er lidt en ”one size fits all” shopping-platform, hvilket betyder, at det er nemt for dig som administrator at styre shoppens mest basale funktioner, som f.eks. rabatter, produkter, landingpages osv. Backenden af shopping-platformen er knap så overvældende som andre shop-platforme, og det er hurtigt for selv mindre IT-kyndige at lære platformen at kende.

Ulempen er, at funktionerne, specielt hvis man sammenligner med f.eks. Magento, er forholdsvis begrænsede. Hvis din forretning har meget specifikke behov til f.eks. produkt- eller lagerstyring, så er shoppen nødsaget til at blive tilpasset igennem apps. Specifikt for B2B webshops anbefaler vi Magento 2 i stedet for Shopify.

Håndtering og styring af indholdssider

Shopify anvender templates til at gøre det nemmere for dig at styre din shop, men det begrænser samtidig dine muligheder, så det bør du være afklaret med. Som eksempel på det er der forsiden af shoppen. Den vil den være bygget op af flere sektioner, som er defineret igennem templaten. Du har som administrator af shoppen mulighed for at rette i sektionerne, men kun i et meget begrænset omfang. Rettelserne vil typisk indbefatte sådan noget som tekst og billeder, men vil ikke inkludere mere avancerede funtioner som farver, tekst-størrelse og positionering af teksten mv.

På den anden side er du hurtigt i gang med Shopify og du er også relativt hurtigt selvkørende i administrationen af kunder, ordrer, produkter, landing sider osv.

Udspecificering af fordele og features i Shopifys løsning kan ses på Shopifys egen danske side

Når du vil have ekstra funktionalitet

Shopify er en lukket platform, i modsætning til ’open-source’ shopping-platforme som f.eks. Magento og WooCommerce. Det betyder kort sagt, at et udviklingshus som f.eks. RadarSofthouse ikke har muligheden for at lave tilpasninger direkte i kildekoden for at tilpasse løsningen til dine behov. Det kan vi gøre i både Magento og WooCommerce. Til Shopify udvikler vi i stedet ’apps’, som forbindes til Shopifys API. Vi kan oprette egne specialtilpassede apps, eller vi kan sammen gå på opdagelse i Shopifys app-store, som indeholder en lang række færdigbyggede apps, udviklet af forskellige tredjeparter. Ved hjælp af apps kan du dermed udvide din webshops funktionaliteter alt efter behov. Der findes også en lang række extensions (moduler/plugins), som kan give din shop ekstra funktionalitet uanset, hvad dit fokusområde er; f.eks. administrative besparelser i shoppens back end, marketing-forbedringer, UX-forbedringer og naturligvis generelt øget salg. Du betaler typisk et månedligt abonnement per app (i modsætning til Magento og WooCommerce).

Prisen for en Shopify webshop

Hvis du vælger en Shopify shop er der forskellige omkostninger, som du skal tage i betragtning og det er faktisk ikke så nemt at forstå, hvad prisen ender med, før det er 100% klart, hvordan din løsning skal se ud og, hvad den skal kunne. For at give en hurtig idé om omkostningerne ved en Shopify shop kan vi dele det op i startomkostninger og løbende omkostninger.

Shopifys startomkostninger

Ligesom med andre webshops, skal en Shopify webshop konfigureres, før du kan tage den i brug. Det er helt og aldeles afhængig af dine krav til webshoppen, hvor lang tid det tager, men for meget simple shops er Shopify en af de hurtigste og dermed billigste platforme at starte op på.

Omkostninger kan bestå af:

  • Tilpasning af design-templates
  • Opsætning af basisfunktionaliteter i shoppen
  • Migrering/indlæsning af indhold (produkter, kunder, tekster mv.)
  • Installation og konfigurering af moduler f.eks. betalingsgateway-modul, leveringsmodul osv.
  • Specialtilpasninger
  • Go live support

Løbende omkostninger ved Shopify

Shopifys platform er ikke open source som f.eks. Magento eller WooCommerce WordPress. Det betyder, at du skal betale en fast månedlig licens eller et abonnement til Shopify for at bruge platformen. Derudover skal du typisk betale et månedligt abonnement per app/modul, som du har installeret.

Inklusive i dette månedlige abonnement er der til gengæld hosting, opdateringer af Shopify, 24 timers support samt gebyrer til betalingsgateway (hvis du vælger at bruge Shopify´s betalingsmetode). Det sidstnævnte er lidt kompliceret, så lad os kigge nærmere på det, da det er en ret så vigtigt del af hele Shopifys forretningsmodel og din endelige pris.

Hvis du vælger Shopify som betalingsgateway (det er gennem Stripe), betaler du gebyrer af en størrelse som Shopify fastsætter. Prisen for betalingstransaktioner via Shopifys gateway er noget højere end alternativerne. Du kan dog vælge at køre med din egen betalingsgateway f.eks. Reepay, Bambora, NETS eller Quickpay. Gør du det skal du dog stadig betale et gebyr til Shopify (lidt en straf så at sige).

Shopifys egen prisliste kan du se her og du kan beregne en anslået månedlig pris via dette link.

Bør du vælge Shopify?

Der findes en lang række shopping-platforme, hvoraf Shopify, WooCommerce og Magento er de mest populære. RadarSofthouse tilbyder løsninger på dem allesammen. Grunden til det er blandt andet, at de hver især har deres naturlige målgruppe.

Shopify henvender sig primært til virksomheder, der ønsker at komme hurtigt i markedet med deres produkter og ikke har alt for komplekse krav til løsningen, og heller ikke forventer et gigantisk antal brugere på shoppen. Skal du samtidig kun ud på ét enkelt B2C-marked f.eks. det danske eller nogle få markeder, så kan Shopify være den helt rigtige webshopplatform. Du skal dog være opmærksom på abonnementsmodellen og spørge dit udviklingshus til råds, inden du beslutter dig for hvilken shopping-platform, du vil køre med.