responsive websites

Visitkort eller dynamisk kommunikationskanal - jeres website er vigtigt!

Jeres website varetager det første møde med jer for rigtig mange potentielle kunder. Og måske fungerer det som en vigtig service- og kommunikationskanal overfor jeres eksisterende kunder. Uanset formålet med websitet bør det repræsentere jeres virksomhed bedst muligt og kommunikere jeres budskab klart og interesseskabende.

Et godt website er meget mere end teknik og design

Skab interesse fra toppen af forsiden og giv jeres besøgende en omgående ”reason to stay”. Kommunikér aktivt, hvorfor I er relevante, og hvad I har at tilbyde, der adskiller jer fra andre. Kommunikér troværdigt og skab tillid. Fortæl om jer selv, men med udgangspunkt i, hvad der er relevant for brugeren at vide om jer. Forstå, hvorfor jeres brugere besøger websitet, og hvordan de optimalt får opfyldt deres behov. Og indret jeres services og informationsstruktur, så der skabes så få forhindringer som muligt.

Det er nogle af grundprincipperne, vi arbejder med websites ud fra. Principperne kan forfølges på mange måder - i ord, billeder eller video, gennem direkte eller indirekte kommunikation – men uanset formen udgør de forudsætningerne for, at brugerne kommer tilbage og for, at de foretrækker jer frem for konkurrenten.

En god hjemmeside afhænger i mindst lige så høj grad af en grundig og reflekteret tilgang til disse forhold som af teknisk implementering og sublimt grafisk design. Med udgangspunkt i vores best practice-viden og erfaring fra en meget stor mængde webprojekter hjælper vi jer hele vejen i mål med en webløsning, der gør en forretningsmæssig forskel.

Responsivt design

God kommunikation skal naturligvis pakkes ind i god præsentation – uanset hvilken type enhed brugeren besøger jeres website fra. Alle vores websites er responsive og tilpasser sig brugerens enhed, desktop, tablet el. mobil. Da mange websites har mere end 50% mobilbaseret trafik, er det meget vigtigt, at mobilversionen overvejes selvstændigt, både mht. layout og indhold, så man ender med en velfungerende løsning og ikke bare et flueben ud for ”Mobiloptimeret”.

Designprocessen

Designprocessen er et samspil ml. jer, en projektleder og designer. Sommetider starter vi med at diskutere ideer fra et blank stykke papir, andre gange kommer kunden med nogle konkrete skitser og krav - eller måske endda et færdigt design. Hvis det sidste ikke er tilfældet, vil vi efter tilstrækkelig dialog udarbejde mock-ups/wireframes, som illustrerer ønsket indhold og layout. Efter eventuelle tilrettelser og godkendelse, går vi i gang med det endelige grafiske design. I vil løbende kunne evaluere resultatet i form af PDF- eller billedfiler, både for desktop- og mobildesign. Når designet er færdigt, gives det videre til en eller flere programmører, der står for den tekniske implementering.

WordPress

WordPress er den velkendte CMS-platform, som i dag er basis for mere end 25% af internettets websites. Platformen er særdeles velegnet til mindre websites, både i teknisk, brugermæssig og økonomisk henseende. Men WordPress er langt mere end det og kan i mange tilfælde være en fin platform til større websites også.

En af de store fordele ved WordPress er det store bibliotek af plugins, der kan tilføre websitet alskens ekstra funktionalitet i form af færdige plug-ins, som typisk blot skal installeres og konfigureres. Derved kan der spares mange penge på udvikling af websitet. Der findes i dag mere end 44.000 forskellige plug-ins til WordPress, udviklet af såvel store IT-firmaer som enkeltpersoner.

Det er også muligt at koble webshop-funktionalitet på WordPress. Det gør vi typisk med WooCommerce. Et webshop-modul til WordPress har ikke helt samme fleksibilitet og avancerede muligheder som en dedikeret webshop som Magento, men kan være en udmærket løsning f.eks. i tilfælde, hvor shoppen ikke er det primære på sitet eller hvor man i forvejen har udviklet en større løsning i WordPress og ikke ønsker at skifte platform. WordPress kan dog også fungere godt i samspil med Magento, hvor man så baserer webshoppen på Magento men andre dele af sitet på WordPress.

En anden spændende ting ved WordPress er muligheden for at bygge et website over et ”tema”. Et tema er en kodet designskabelon, som samtidig indeholder en vis mængde funktionalitet. Ideen med temaer er, at mange websites har brug for noget nær samme funktionalitet og opbygning, og ved at udvikle en skabelon, som kan anvendes af mange, kan prisen for den enkelte kunde holdes meget langt nede. Er I ok med, at jeres website kan minde en del om andre firmaers, kan temaer være en rigtig god løsning, da man kommer langt for relativt få penge. Selvom et tema er en skabelon, kan det naturligvis tilpasses med farver, fonte, billeder efter jeres valg og også et stykke hen ad vejen ift. funktionalitet og layout.

Alternativet til temaer er unikt design. Her designes og udviklingen løsningen 100% efter jeres behov og ønsker, dog stadig indenfor de rammer WordPress giver.

WordPress er open source og som sådan gratis at anvende. Jeres omkostning består derfor alene af udvikling af sitet, en mindre post til løbende opdatering af sikkerhed og evt. funktionaliteter, hvis I anvender plug-ins, samt hosting.

Custom-byggede websites

WordPress egner sig dog ikke i alle tilfælde. Krav til f.eks. speciel funktionalitet, sikkerhed, performance eller særlige integrationer til andre systemer kan betyde, at det er enten en fordel eller nødvendigt at lave et specialudviklet website i stedet. Et custom-bygget website er ofte også bedre til at administrere et stort antal sider på sitet end WordPress’ flade, ikke-hierarkiske struktur. I RadarSofthouse baserer vi stort set altid specialudviklede websites på Yii Framework.

Et specialudviklet website giver maksimal fleksibilitet, og vi har mulighed for at udvikle løsningen fuldstændig efter jeres behov, både mht. front-end (den del af websitet, brugeren ser) og mht. administrationsdelen, der skal sikre effektive arbejdsprocesser for jer. Læs mere om specialudvikling her.

Dedikerede mobilsites

Alle vores websites er responsive, så jeres brugere er sikret en god oplevelse, når de tilgår sitet fra mobil eller tablet. I visse tilfælde kan man dog skabe en endnu bedre oplevelse og mere skræddersyet løsning med et dedikeret mobilsite. Med responsivt design har man mulighed for at definere en række layout- og indholdsmæssige ting specielt for mobile enheder, men med et dedikeret mobilsite kan brugeroplevelsen defineres fuldstændig uafhængigt af desktopversionen. Indeholder jeres websitet f.eks. komplekse bestillingsflows, store mængder data/mange sider eller f.eks. en produktkonfigurator kan det være værd at overveje et dedikeret mobilsite.

Et dedikeret mobilsite giver samme fordele som en app ift. at skræddersy brugeroplevelsen men uden behovet for, at brugeren installerer noget på sin telefon eller tablet.