MAGENTO 2 MIGRERING

1. juni blev supporten af Magento 1 indstillet. Hvis I ikke allerede er i gang,
bør I planlægge jeres skift til Magento 2 nu.

Den første version af Magento 2 webshopplatformen blev introduceret tilbage i 2015. Siden da har den gennemgået mange forbedringer og er testet i praksis af tusinder af webshops. Ligeledes er udbuddet af extensions vokset hastigt. Adobe har derfor besluttet at tiden er inde til at indstille supporteringen af den gamle M1-platform. Magento 2 er baseret på en helt ny arkitektur og omskrevet kode og tilbyder blandt andet forbedret hastighed, bedre mobilunderstøttelse og et klart løft af brugervenligheden for webshoppens administratorer.

Skal vi tage en uforpligtende dialog om jeres Magento 2 projekt?

Kontakt os på 31 22 37 77 eller på info@radarsofthouse.dk

30. juni er det officielle tidspunkt

30. juni 2020 stoppede Adobe understøttelsen af Magento 1. Forventeligt vil der også efter dette tidspunkt blive udgivet sikkerhedsopdateringer af Magento Community, men officielt supporteres platformen ikke længere. I hvilket omfang extensions fra tredjepartsudviklere vil blive vedligeholdt er uvist, men fokus er tydeligt flyttet til Magento 2. Hvis I ikke allerede er i gang, anbefaler vi derfor, at I planlægger migreringsopgaven nu.

Det afhænger selvfølgelig af, hvor omfattende jeres M1-shop er, af eventuelle integrationer og af, hvilke ændringer I måtte ønske samtidig med skiftet fra M1 til Magento 2.

Men generelt gælder, at data, inkl. bl.a. produkter og kunder, kan migreres, mens tilpasset layout og funktionalitet kun i ret begrænset omfang kan. Det skyldes, at Magento 2 er en helt ny platform, udviklet fra bunden med en redesignet og mere effektiv arkitektur.

En Magento 2-migrering er derfor ikke en simpel opgraderingsopgave, men et egentligt projekt af et omfang, der afhænger af shoppens størrelse og kompleksitet.

HVOR OMFATTENDE ER EN M2-MIGRERING?

HVORNÅR SKAL I MIGRERE?

Vi anbefaler, at I senest har gennemført migreringen til Magento 2 i juni 2020. Da varigheden af et migreringsprojekt kan være alt fra et par uger til mange måneder, vil de fleste derfor have ret travlt, hvis man ønsker at minimere risikoen for manglende sikkerhedsopdatering og support af tredjeparts-moduler.

Selv hvis I står overfor et mindre migreringsprojekt, bør I dog overveje, om det ikke er nu, I skal igangsætte opgaven, så I investerer i en ny Magento 2 shop fremfor at bruge penge på at vedligeholde jeres gamle shop.

En del kode, opsætning og layout vil med stor sandsynlighed skulle laves påny ifm. migreringen til Magento 2. Det er derfor en oplagt mulighed for at lave ændringer i shoppen, uden det kommer til at koste ekstra. Om man implementerer de gamle løsninger eller nytænkte, vil i mange tilfælde ikke have nogen betydning for arbejdstiden og prisen.

Forud for migreringen til Magento 2 bør I derfor forholde jer til, om I ønsker en 1:1-migrering eller dele af shoppen skal ændres. Vi rådgiver naturligvis meget gerne om dette.

TJEK JERES ØNSKELISTE

DATAMIGRERING

Data kan naturligvis migreres fra Magento 1 til Magento 2.

Også datastrukturen er ny i Magento 2, men de fleste datatyper kan migreres på automatiseret vis vha. et datamigreringsværktøj. Visse datatyper skal dog migreres manuelt.

Extensions fra Magento 1 kan ikke genbruges i Magento 2. Et migreringsprojekt inkluderer derfor indkøb af nye plugins udviklet specifikt til Magento 2.

På nuværende tidspunkt er stort set alle de mest populære plugins kommet i M2-versioner. Det gælder også extensions, der er specifikt rettet mod det danske marked. Det vil derfor næsten altid være muligt at etablere samme eller forbedret extension-baseret funktionalitet i M2.

EXTENSIONS

SÅDAN KOMMER I VIDERE

31 22 37 77