BLOG
Magento 2

MageSolution Frontend CMS page builder

Af Emil N.
02.10.2020

Magento 2 er den foretrukne webshopplatform for rigtig mange virksomheder, men en udfordring vores kunder ofte nævner er, at det er vanskeligt at arbejde med tekst- og billedcontent på forsiden og på andre CMS-sider, f.eks. kampagnesider, landingssider osv. Typisk er ønsket selv at kunne redigere og opbygge disse sider, uden at der skal en udvikler på. Det er selvsagt et meget forståeligt ønske og noget, vi ofte arbejder på at forbedre for vores kunder. 

Vi har i en nylig blog-post gennemgået forskellige pagebuilder-moduler, som alle gør det lettere at arbejde med content i Magento 2. I denne post følger vi op og går mere i dybden med et af de moduler, vi mener er blandt de stærkeste, og som vi i mange tilfælde anbefaler – nemlig modulet med det mundrette navn MageSolution Magento 2 Frontend CMS Pagebuilder.  Modulet sætter ikke blot administrator i stand til at redigere eksisterende indhold men også til at bygge nye sider helt fra bunden. Det skaber en agilitet som kan være vigtig ift. f.eks. kampagner og Google Ads-eksperimenter.

Hvis du ikke allerede har læst vores tidligere indlæg, hvor vi sammenlignede tre forskellige pagebuilders til Magento, kan du læse det her: Magento 2 CMS page-builders

MageSolutions pagebuilder effektiviserer og forenkler administration af Magento 2 CMS sider 

MageSolution pagebuilder

Magento 2 Frontend CMS Pagebuilder fra MageSolution er som sagt en pagebuilder, der gør administratorer i stand til at rette indhold på CMS-sider såvel som indhold på kategori- og produktsider, direkte fra frontenden. Modulet virker på den måde, at den generer et stykke HTML-kode, som automatisk bliver indsat i de pågældende CMS-felter, som man normalt selv vil udfylde. Af samme årsag er det faktisk muligt at bruge pagebuilderen alle de steder, hvor der er implementeret CMS-felter. Og det gode ved det hele er, at man som administrator ikke behøver at bekymrer sig om HTML-koden, det er noget modulet styrer helt af sig selv.

 

Fordele og ulemper

Fordele

 • Modulet kan anvendes til alle CMS-felter, og er derfor ikke begrænset til kun CMS-sider
 • Ændringer foretages direkte i frontenden
 • Modulet fungerer med flere store-views
 • Modulet kommer med flere indbyggede widgets som f.eks. knapper og countdowns
 • Der er en lang række indstillingsmuligheder, som gør det muligt at lave stort set alle de ændringer, man har brug for.
 • Modulet kommer med indbygget forhåndsvisning, således at ændringer til f.eks. en knap kan ses i realtid.

Ulemper

 • Modulet føles lidt kluntet, og har fortsat nogle bugs, som man er nødt til at acceptere
 • Det kan godt være lidt overvældende til at starte med, da der er et hav af indstillingsmuligheder og funktionaliteter
 • Modulet kan ikke overtage gammelt indhold, dvs. en forside f.eks. skal genopbygges med modulet.

 

Praktiske eksempler

I de følgende afsnit kommer vi til at dykke lidt dybere, og vi giver et par praktiske eksempler på mulighederne i modulet.

Naviger ved at klikke på linkene:

 

Opbygning af CMS-sider

At bygge en CMS-side med MageSolution Pagebuilder starter på samme måde som oprettelse af CMS-sider altid gør i Magento 2 – dvs. under ”Pages” i Magento’s backend. Når siden er oprettet, skal man logge ind på frontenden med en bruger, der har pagebuilder-rettigheder.

 

Tilføj brugerrettigheder

Under brugerkontoen i backenden er det muligt at aktivere pagebuilderen som vist i screenshottet. Ydermere er det også muligt at angive hvilke sider, brugeren har lov til at rette i.

 

Rettigheder til at bruge page-builderen gives på brugerniveau

 

Når man logger ind med en bruger, der har rettigheder til at bruge pagebuilderen, kan man i toppen af headeren aktivere page-builderen.

Pagebuilderen aktiveres i headeren

 

Fuld bredde hero-element

Ønsker du et fuldbredde-billede i toppen af en side, gøres det ved først at oprette sektionen og dernæst tilføje en billedblok til den.

Tilføj en ny sektion og klik på tandhjulet for at konfigurere sektionen. I vinduet skal ”Fullwidth” samt ”No padding” aktiveres.

Aktiver “Fullwidth” og “No Padding”

Afslutningsvis kan der tilføjes en ny blok i den nyoprettede sektion, hvori et billede kan tilføjes. MageSolution CMS Page Builder kommer med flere widgets, der kan bruges som hero-elementer. Det er f.eks. muligt at indsætte bare ét billede, eller man kan anvende den indbyggede karrusel ”Owl Carousel Slider”.

Der medfølger en lang række indholds elementer

Meget indhold kan forhåndsvises direkte fra modulets vindue, men det er desværre ikke altid, at forhåndsvisningen er helt præcis. Kigger man på nedenstående screenshot, ses valgt billede og knapfarve, men i nogle tilfælde fungerer det reelt mere som en indikation af de valg, man har foretaget, end som en præcis gengivelse af, hvordan tingene vil se ud på siden. I de tilfælde at man nødt til at gå tilbage til selve siden og tjekke resultatet.

De fleste widgets giver en lang række indstillingsmuligheder

 

Produkt-bannere

Modulet kommer med indbyggede produktbannere.

Klik på ”Tilføj ny blok” og vælg under sektionen ”Katalog” produkt banneret ”Kategori produkter” (Forskellige typer af banners kan vælges)

Mulighed for at vælge forskellige typer af produktbannere

Efterfølgende er det muligt at konfigurere, hvor mange produkter, der skal vises per række, både på desktop, tablet og mobile enheder.

Antallet af produkter per række kan indstilles

Dertil er der flere indstillingsmuligheder som f.eks., om det skal være en slider eller blot statisk indhold. For at lave det til en dynamisk slider, som viser adskilige produkter, skal ”Use slider” aktiveres

Mulighed for aktivering af slider

 

Til slut kan man angive, hvilken kategori, produktbanneret skal vise produkter fra.

Indstillinger for hvilke kategorier der skal vises produkter fra

I nedenstående billede ses det endelige resultat. Stylingen af produkterne afhænger af temaet, hvor vi i dette eksempel tager udgangspunkt i vores eget specialtilpassede tema. 

Produktbanner

 

Tilføj billeder

Tilføjelse af billeder til CMS-siderne med MageSolution Pagebuilder er relativt let, men ligesom mange andre widgets, er der en lang række indstillingsmuligheder.

Start med at tilføje en ny blok, og vælg ”Picture”.

Vælg efterfølgende fanen ”View Config”, hvor billedet kan uploades.

Upload af billeder

Modulet gør det også forholdsvis let at rette i kolonne størrelsen, hvis man f.eks. ønsker at vise to billeder per række. 

Før

Marker i øverste højre hjørne for at ændre kolonne bredde

 

Efter

Kolonnebredde: 6/3/3

 

Tilføj overskrifter

Modulet kommer med en indbygget overskrift-widget, som gør det let at tilføje nye overskrifter på CMS-siderne. 

Klik på “Tilføj ny blok”, og vælg “Headline” fra widgets. 

Indstillingsmuligheder for overskrifter

 

Ændringerne til overskriften kan ses i realtid.

Efter overskrifterne er tilføjet, kan man relativt let placere overskrifterne der, hvor man ønsker. 

Billeder med overskrifter

 

Ovenstående er selvfølgelig blot et lille udpluk af, hvad der er muligt med MageSolution Pagebuilder men giver forhåbentlig alligevel et indtryk af, hvordan man arbejder med layout og content i modulet. Skal vi fremhæve de to områder, hvor MageSolution Pagebuilder adskiller sig mest fra alternativerne, er det, at der arbejdes visuelt fra frontend samt at modulet understøtter redigering af kategori- og produktsider. Modulet er inkluderet i RadarSofthouse’ basiswebshop, som er en standardiseret løsning, der gør det hurtigt og billigt at komme i gang med e-handel på Magento 2. Meget mere om den platform i et snarligt indlæg. 

  HAR DU SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER? SEND OS GERNE EN BESKED.

  Certificeringer og partnerskaber